de uitvaart

afscheidsdienst

Stap voor stap bereiden we de afscheidsdienst met u voor. Samen zoeken we naar een persoonlijke invulling. Sprekers, (live) muziek, foto’s en filmpjes; veel is mogelijk. U kunt veel zelf doen, maar ook iemand inschakelen. Bij een religieus afscheid is dit een pastor of dominee. Bij een niet-religieus afscheid kunnen wij de dienst vormgeven en voorgaan, maar het kan ook een bekende zijn of een woorddienstbegeleider. Met zorg en aandacht zal Uitvaartzorg Nuiten Groffen u hierbij adviseren en begeleiden. Zo zorgen we met elkaar voor een afscheid waar u de kracht uithaalt om verder te kunnen met het leven.

afscheidslocaties

De afscheidsdienst kan op diverse locaties plaatsvinden, afhankelijk van de stijl die past bij de overledene en bij uw wensen. Dit kan een kerk of de aula van een crematorium zijn. Maar ook een alternatieve plek als een restaurant, het terras van een strandtent, bij u thuis of in uw tuin. Bijzondere locaties voor een persoonlijk afscheid zijn: landgoed Arcadia in Steenbergen, de golfbaan van Akkermans in Heense Molen, de Volksabdij in Ossendrecht, Landgoed Mattemburgh in Hoogerheide en Brasserie Bozlust in Bergen op Zoom.

crematorium

Crematorium Zoomstede in Bergen op Zoom beschikt over drie aula’s: de Schelde aula met 380 zitplaatsen, de Eendracht aula met 50 zitplaatsen en een buitenaula met 120 zitplaatsen.

Een uitvaartdienst in Crematorium Zegestede in Roosendaal vindt plaats in aula De Drie Zwanen die plaats biedt aan 350 bezoekers. De aula’s hebben een eigen familiekamer, een ontvangstruimte voor genodigden en een aparte ontmoetingsruimte voor de condoleance.

de Vier Jaargetijden

De Vier Jaargetijden in Roosendaal is een intieme afscheidslocatie voor 80 personen. Gedurende een dagdeel (ochtend, middag of avond) staat deze afscheidslocatie geheel tot uw beschikking. Dit biedt alle ruimte om de afscheidsdienst, de condoleance en gebruik van horeca op een zeer persoonlijke wijze vorm te geven. Aansluitend kan een begrafenis of crematie plaatsvinden.

groene uitvaart

Wij zijn ons er steeds meer van bewust dat we goed voor het milieu moeten zorgen; ook na onze dood. Bij een uitvaart zijn veel groene keuzemogelijkheden. Hiervoor werken wij samen met leveranciers van milieuverantwoorde uitvaartproducten. Zo kunt u bij ons kiezen voor een wilgentenen mand, een onbehandelde kist van gecertificeerd hout of van karton. De rouwkaart kan digitaal worden verstuurd of gedrukt op gerecycled papier. Het rouwboeket kan worden gemaakt met seizoens-bloemen uit uw eigen tuin. Naast een hybride rouwauto kunnen wij ook een uitvaartbus, loopkoets of bakfiets huren. Of u rijdt met uw eigen auto.

condoleance

Misschien kiest u voor een eenvoudige condoleance in besloten kring of juist voor een samenzijn met familie, vrienden, collega’s en vele genodigden. Ook hiervoor zijn veel mogelijkheden. Zo kan de condoleance plaatsvinden na de afscheidsbijeenkomst, maar ook onderdeel zijn ván de afscheidsbijeenkomst. U kunt de overledene dan na de bijeenkomst in een kleine groep naar het crematorium of de begraafplaats brengen.
Wilt u na het afscheid een kopje koffie met cake, een koffietafel, een koud buffet met champagne of een uitgebreid diner? Dit kan in de ontmoetingsruimte van het crematorium of in het restaurant of café waar u als familie graag naar toe gaat.

nazorg

Enkele weken na de uitvaart komen we bij u langs en kijken dan samen terug naar de uitvaart. We hebben een intensieve tijd met elkaar beleefd en willen graag weten hoe het met u gaat. Wij horen ook graag of alles is gegaan zoals u had gewenst. Ook kunnen we zaken bespreken die nog op u af komen, zoals de asbestemming of een grafmonument. En misschien heeft u nog andere vragen waarmee wij u verder kunnen helpen.

Meer over nazorg

speciale wensen

Voor speciale wensen en diensten zoals ritueelbegeleiding, uitvaartfotografie of -film, livemuziek, een gezongen levensverhaal of een persoonlijk rouwbedankje, hebben wij contact met verschillende makers en leveranciers. Zo maken we een persoonlijke uitvaart compleet.